Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

αναζητείται | προφανές:

 Ας δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της λογοδοσίας για τη σοβαρότητα, την πειθαρχία των πράξεων, την πειθαρχία στη μελέτη. Στην λογοδοσία για τη φροντίδα του σώματος, της υγείας. Στη λογοδοσία για την ακεραιότητα με την οποία οι εκπαιδευτικοί εκτελούν το έργο τους, στην ελπίδα με την οποία αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, στην επιμονή με την οποία αγωνίζονται κατά της αυθαίρετης κρίσης.
 Οι εκπαιδευτικοί αυτής της χώρας έχουν πολλά να διδάξουν στα παιδιά, πέρα απ΄τη διδακτέα ύλη, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη από όπου προέρχονται. Έχουν να διδάξουν πολλά μέσα από το παράδειγμα του αγώνα για τις εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές που χρειαζόμαστε, του αγώνα κατά του αυταρχισμού και υπέρ της δημοκρατίας. Τίποτα απ΄αυτά δεν είναι εύκολο, αλλά διαμορφώνουν ένα από τα μέτωπα της μεγάλης  μάχης για ένα μετασχηματισμό σε βάθος της ελληνικής κοινωνίας.
 Οι προοδευτικοί εκπαιδευτικοί ξέρουν ότι δεν είναι μόνο δάσκαλοι-κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί- δεν είναι μόνο ειδικοί της διδασκαλίας. Είμαστε πολιτικοί αγωνιστές, επειδή είμαστε δάσκαλοι. Η δουλειά μας δεν τελειώνει στη διδασκαλία των μαθηματικών, της γεωγραφίας, του συντακτικού, της ιστορίας. Η δουλειά μας είναι να διδάξουμε αυτά τα πράγματα με σοβαρότητα και επιδεξιότητα αλλά και να συμμετέχουμε, να αφιερωθούμε στον αγώνα για να νικηθεί η κοινωνική αδικία.
 Γι΄αυτούς τους λόγους απεργούμε κυρίες και κύριοι. Κι αν δεν τους αρέσει, μπορούν να βάλουν τω στρατό να κάνη μάθυμα κε να δυωρθόνι τα γραφτά.. (τρομάρα τους..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου