Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

[ὑπάρχει νόημα στόν ἄνεμο ἤ εἶναι κάτι πραγματικό καί ἐπικίνδυνο;]
Ένας χρόνος  _μετa.
Με τα πρώτα τρία τέταρτα της κασέτας σβησμένα. Πατάς το φαστ - φόργουορντ και βολοδέρνεις προς τα μπρος, μέσα σε μια ομίχλη από "χιόνια" σβησμένης ταινίας, όπου  γεύση και μυρωδιά συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο κανάλι. Η ηχητική εντύπωση είναι λευκός θόρυβος - ο μη-ήχος της πρώτης σκοτεινής θάλασσας... (Η παρατεταμένη εισαγωγή εντυπώσεων από σβησμένη ταινία μπορεί να προκαλέσει υπναγωγικές παραισθήσεις_
καί eπιστρέφεις  καί ξαναφεύγεις• παλινδρομείς επομένως από τον νόμο στήν αγάπη,
όπως λέμε «ψηφοφορία» ή «διά πᾶν ἐνδεχόμενον».καί όπως λέμε «180!» ἤ «βρέθηκε ἡ σορός τῶν θυμάτων».)

Κάποια ή κάποιες από τις "προσωρινές" κυβερνήσεις της χώρας έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά στο να αποθηκεύονται σε σκληρούς δίσκους ζώνες, φουστάνια, κάλτσες, πουκάμισα ονόματα και μαλλιά ως ολοζώντανα σύμβολα ακριβώς ώστε τά παιδιά να συμβολίζονται πλήρως κι έτσι νά πέφτουν γιά ύπνο δίχως περισπασμούς, που σχεδόν τίποτα πια δεν είναι διαθέσιμο σε επίπεδο δρόμου. Ούτε ένα τσαφ για τα προσχήματα ούτε ένα τόσο δα ηλεκτρόνιο,κάτι ν’ ανατριχιάσει τα χαμένα βλέμματα.

Με τον ιππόκαμπο να παρέμενει  με πείσμα δεμένος στον αυχένα εσένα δεν πρόκειται να σε πάρει ο ύπνος αν πρώτα δεν τακτοποιήσεις τα σύμβολά σου στη καρέκλα ή στο χαλί. Ένα χρόνο_μeτά, με τη νύστα ανυποχώρητη, αξιώνεις τήν ευκαιρία ενός εκπρόθεσμου χειρισμού της σκέψης που ανακαλεί την ποίηση απ’ το μηδέν.O στόχος εδώ είναι η συγκίνηση του βάθους των πραγμάτων. Η συγκίνηση εκείνη που σου  θυμίζει  ότι ο αληθινός σου χρόνος έχει ψυχή στους κήπους και κορμί στην θάλασσα των στίχων.

[e]πομένως, αυτή την ποίηση την απέκτησες με θυσίες και κανείς δεν μπορεί να σου τη στερήσει·eδώ δεν ειν’ η δικαιοσύνη πού τιμωρεί, η ίδια η τιμωρία δικάζεται καί δικάζει_


(aπόψε λίγο μετά τις έντεκα ο raoulpenman παλινδρομεί από τον νόμο στήν αγάπη, ανακαλεί την ποίηση απ΄το μηδέν και ρωτάει εάν όντως υπάρχει νόημα στόν άνεμο ή είναι κάτι πραγματικό καί eπικίνδυνο; eδώ: http://www.metadeftero.gr/ )))
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου